63,9% українців проголосували б за вступ України до НАТО - опитування

Понеділок, 3 серпня 2015, 12:14

Більшість населення України (63,9%) проголосувала б за вступ України до НАТО, якби у найближчі вихідні відбувся референдум з цього питання.

Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Центром Разумкова, передає УНІАН.

"Зараз ми бачимо істотні зміни. Якби референдум відбувся нині, то він, звичайно, був би виграний. Проте це все поки що питання, яке ділить Україну", - відзначила директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, презентуючи результати на прес-конференції.

Згідно з опитуванням, проти вступу України до НАТО проголосували б 28,5% учасників референдуму. Важко відповісти - 7,6% респондентів.

Бекешкіна нагадала, що у червні 2010 року на уявному референдумі щодо вступу України до НАТО лише 25% із тих, хто зголосився взяти в ньому участь, проголосували б за вступ України до Альянсу, а 68% - висловилися би "проти".

У червні 2014 року, за словами керівника фонду "Демократичні ініціативи", ситуація змінилася на протилежну: 45% проголосували б за вступ до НАТО, а 36% - проти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.