У Німеччині звільнили генпрокурора через розслідування проти журналістів

Середа, 5 серпня 2015, 08:50

Міністр юстиції Німеччини Гайко Маас у вівторок заявив про звільнення федерального прокурора Гаральда Ранґе у зв'язку з втратою до нього довіри.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як відзначає видання, звільненню прокурора передували звинувачення з боку Ранґе на адресу міністра юстиції в тому, що він тисне на прокуратуру та перешкоджає розслідуванню щодо журналістів блогу Netzpolitik.org, яких прокуратура підозрює у державній зраді.

Як зявив прокурор, Мін'юст наказав йому вивести незалежного експерта зі слідства.

"Втручатися у внутрішнє розслідування на тій підставі, що результати можуть бути невідповідними, є неприпустимим втручанням у незалежність судової системи", - заявив федеральний прокурор.

Водночас Маас спростував звинувачення Ранґе, заявивши, що рішення про відкликання експерта було прийняте після консультацій з прокурором.

Як заявив міністр юстиції, рішення про звільнення федерального прокурора повністю підтримала канцлер Ангела Меркель.

"Я сказав федеральному прокурору Ранґе, що моя довіра до його здатності виконувати свої обов'язки була підірвана і тому, за погодженням з офісом канцлера, я буду просити про його відставку", - заявив Маас на прес-конференції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що федеральна прокуратура Німеччини проведе розслідування відносно журналістів блогу Netzpolitik.org за підозрою у державній зраді.

Німецькі правоохоронці вирішили перевірити законність публікації витягів із документів Федерального відомства з охорони конституції

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.