У Держдумі пропонують кримінальне покарання за ввезення санкційних продуктів

Четвер, 6 серпня 2015, 09:07

У Держдумі пропонують ввести кримінальне покарання для осіб, причетних до ввезення в Росію продуктів, що потрапили під ембарго.

Про це повідомляє російське видання "Известия".

Зокрема, депутат нижньої палати парламенту Євген Федоров готує до осінньої сесії проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу РФ, який буде регламентувати покарання для громадян і юридичних осіб, затриманих при спробі порушити санкційне ембарго.

На думку законодавця, відсутність на сьогоднішній день кримінальної відповідальності "дозволяє певним підприємцям всередині країни робити все нові і нові спроби обійти постанову уряду РФ".

Саму норму Євген Федоров пропонує інтегрувати в діючу ст. 200.2 Кримінального кодексу  РФ "Контрабанда алкогольної продукції і (або) тютюнових виробів", додавши положення про контрабанду на територію РФ забороненого до ввезення продовольства.

Як пише видання, сьогодні дана стаття залежно від організації і кількості учасників злочину передбачає цілий перелік покарань — від великих штрафів до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що указ про знищення продуктів, що потрапили під російське ембарго, президент РФ Володимир Путін підписав 29 липня. 

Заходи почнуть діяти з 6 серпня і не стосуватимуться продукції, яку люди ввозять для особистого користування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.