Чиновників РФ штрафуватимуть за знищення санкційних продуктів поїданням

Четвер, 6 серпня 2015, 09:51

Поїдання російськими чиновниками санкційної продукції, призначеної до знищення, буде вважатися порушенням і підпадати під кримінальну статтю.

Про це повідомляють "Ізвестія" з посиланням на джерело в Росспоживнагляді.

Співрозмовник повідомив, що відомством розробляються інструкції, які виключатимуть можливість пробувати контрабандний товар, а якщо чиновник це зробить, то неналежним чином виконує свої посадові обов'язки.

Це, в свою чергу, може спричинити покарання за ч. 1 ст. 293 КК РФ ("Халатність"), що передбачає до 120 тисяч рублів штрафу (близько $2 тисяч), обов'язкові роботи до 360 годин, виправні роботи до 1 року, або арешт на термін до 3 місяців.

Джерело в Росспоживнагляді уточнює, що споживання санкційних продуктів за інструкціями знищенням вважатися не буде.

"Це порушення, а якщо таке станеться, людина порушить посадові обов'язки. За це - кримінальна відповідальність. Кажуть, на митниці вже порушували справи в таких випадках", - сказав співрозмовник видання.

Прес-секретар Россільгоспнагляду (відомство знищує контрабанду на кордонах з Білоруссю і Казахстаном) Олексій Алексєєнко підтвердив, що поїдання санкційних продуктів посадовими особами вважається порушенням, але не зміг точно сказати, чи підпадає воно під кримінальну статтю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що указ про знищення продуктів, що потрапили під російське ембарго, президент РФ Володимир Путін підписав 29 липня. 

Заходи почнуть діяти з 6 серпня і не стосуватимуться продукції, яку люди ввозять для особистого користування.

Шукатимуть і знищуватимуть заборонені до ввезення в рамках продуктового ембарго товари не тільки на кордоні, а й по всій території Росії.

Крім тог, у Держдумі пропонують ввести кримінальне покарання для осіб, причетних до ввезення в Росію продуктів, що потрапили під ембарго.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.