В російському паспорті ще в 2013 році написали, що Крим став частиною Росії

оновлено
Четвер, 6 серпня 2015, 12:04

До міністерства закордонних справ Литви потрапив паспорт російського громадянина, виданий в 2013 році, в якому Крим зазначений як частина Російської Федерації.

"Європейська правда" отримала від литовського дипвідомства сканкопію документа з прихованими персональними даними та коментарі дипломатів щодо нього.

Пред'явник документа, росіянин 1992 року народження, проживає в Калінінградській області і звернувся до консульства Литви в Калінінграді за дозволом на спрощений проїзд територією ЄС (видається калінінградцям-росіянам, які хочуть переїхати до основної території РФ наземним транспортом).

Цей закордонний паспорт виданий також у Калінінградській області і датований 24 грудні 2013 року. В цей час, як відомо, в Києві відбувався Євромайдан, а РФ ще не здійснила незаконну анексію Криму.

Між тим місцем народження пред'явника паспорта вказано "Республіка Крим, Росія".

 

"Цей паспорт є кричущою демонстрацією офіційної позиції Росії щодо територіальної цілісності та суверенітету України навіть до незаконної анексії Кримського півострову.

Його видали лише за тиждень після зустрічі Януковича та Путіна в Москві, коли останній пообіцяв Україні підтримку та кредит у розмірі 15 млрд доларів", - наголосили в литовському відомстві.

Росіянину-пред'явникові паспорта було відмовлено у дозволі на в'їзд до ЄС, зазначають в МЗС Литви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.