До пошуків "золотого потяга нацистів" у Польщі залучать армію

Вівторок, 1 вересня 2015, 14:55

Військові спеціалісти проведуть розвідувальні роботи на території, де може бути заховано легендарний потяг з золотом нацистів.

Відповідне рішення прийняв міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк, повідомляє TVP.info.

"Міністр оборони дав згоду на прохання дольношльонського воєводи надати військових спеціалістів Головного штабу у Вальбжиху для дослідження території", - повідомив про рішення міністра речник міноборони Польщі Яцек Соньта.

За словами представника міноборони, подібна розвідка дозволить оцінити потенційну вартість робіт, які дозволять дістатися до ймовірного "золотого потяга"ю

Це означає, що військові мають налагодити контакт з адвокатами двох чоловіків – поляка і німця – які нібито знають, де заховано потяг.

Як повідомлялося, заступник міністра культури Пьотр Жуховський 28 серпня  підтвердив, що свідчення радара дійсно показують наявність під землею в районі міста Вальбжих бронепоїзду.

Цьому передував лист на адресу місцевій владі Вальбжиха від двох чоловіків, які заявили про те, що знають, де заховано броньований потяг, який зник наприкінці 1944 року і ймовірно перевозив золото, коштовності і твори мистецтва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.