США допоможуть модернізувати фрегат "Гетьман Сагайдачний"

Вівторок, 1 вересня 2015, 16:57

США нададуть допомогу у переоснащенні українського фрегата "Гетьман Сагайдачний".

Відповідне питання обговорили прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр оборони генерал-полковник Степан Полторак і командувач 6 флотом ВМС США віце-адмірал Джеймс Фогго, повідомляє сайт Міноборони.

Зокрема, йдеться про передачу нового та модернізованого технічного оснащення від ВМС США для українського фрегату.

Як відомо, раніше США вже надавали допомогу з переоснащення "Гетьмана Сагайдачного" та наразі висловили готовність продовжити надавати допомогу в модернізації українських ВМС.

Нагадаємо, український фрегат "Гетьман Сагайдачний" візьме участь у військово-морських навчаннях Sea Breeze, які триватимуть із 31 серпня до 12 вересня в Одеській та Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря.

В навчаннях візьмуть участь також військові з Німеччини, Італії, Великої Британії, Швеції, Болгарії, Греції, Молдови, Румунії, Туреччини.

У Sea Breeze візьмуть участь до 2,5 тис. військовослужбовців, із них від України - до 1 тис. осіб, до дев'яти кораблів, восьми вертольотів і літаків, до 50 одиниць колісної техніки; від США - до 1 тис. військовослужбовців, до п'яти кораблів, двох підводних човнів, до 40 одиниць колісної техніки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.