Росія поставляє Сирії стрілецьку зброю, гранатомети та БТРи - росЗМІ

Четвер, 10 вересня 2015, 09:29

Росія постачає до Сирії стрілецьку зброю, гранатомети, новітні бронетранспортери БТР-82А та інше озброєння.

Про це пише російське видання "Комерсант" з посиланням на джерела в сфері військово-технічного співробітництва РФ з іноземними державами.

"На даний момент ведеться або близька до завершення постачання в Сирію кількох партій стрілецької зброї, гранатометів, бронетранспортерів БТР-82А, військових вантажівок "Урал" і іншого озброєння, необхідного для ведення локальних бойових дій і перекидання особового складу сирійської армії", - кажуть співрозмовники видання.

Джерела також запевняють, що частина з цих угод реалізується на гроші, виділені Дамаском в якості авансу (мова йде про суму близько $400 млн) на закупівлю систем ППО С-300ПМУ-2, які "Москва після консультацій з владою Ізраїлю вирішила не поставляти".

У Росії наполягають, що постачання ведуться "відповідно до міжнародного права, з дотриманням усіх формальностей і в рамках існуючих контрактів між урядами Росії та Сирії.

"Досягнуте з допомогою Росії посилення сирійської армії має суттєво допомогти у боротьбі з "Ісламською державою", - зазначають чиновники.

Як повідомлялося, Росія протягом останніх днів направила до Сирії два десантних кораблі та десяток морських піхотинців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що як мінімум три російських військово-транспортних літаки приземлилися в Сирії за останні дні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.