ЄС: відомство Олени Тищенко - неєвропейське. Для скасування віз потрібне нове

П'ятниця, 11 вересня 2015, 10:48

Єврокомісар Йоганес Ган та представники зовнішньополітичної служби ЄС під час візиту до Києва повідомлять уряду, що департамент з повернення активів, який очолює Олена Тищенко, не відповідає вимогам Євросоюзу.

Про це заявив "Європейській правді" перед початком щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) Дірк Шубель, глава підрозділу Європейської служби зовнішніх дій з двосторонніх відносин із країнами Східного партнерства.

Шубель наголосив, що створення нового такого органу, а також низки структур, відповідальних за боротьбу з корупцією, є обов’язковими вимогами скасування віз для України.

"Очевидно, (ключові виклики) це – сфери, які стосуються боротьби з корупцією, де мають бути створені нові органи, зокрема в Генпрокуратурі.

Також потрібен офіс з повернення активів, а також низка інших, менш значущих речей", - заявив Шубель, відповідаючи на питання про ключові проблемні сфери у виконанні плану дій візової лібералізації.

На уточнююче запитання ЄП про те, що в МВС уже створений орган з повернення активів, який очолює Олена Тищенко, Шубель відповів, що даний орган не відповідає вимогам ЄС.

"Ви маєте створити його заново. Те, що є, не відповідає нашим вимогам. Потрібен принципово інший орган з повернення активів, який має створюватися за європейським зразком", - заявив він, додавши, що це питання буде підніматися на зустрічах з керівництвом України.

Дірк Шубель, а також комісар Ган, присутній під час цієї розмови, не стали коментувати претензії ЗМІ особисто до Тищенко та її причетності до корупційних дії, зазначивши, що не компетентні у цьому питанні.

Шубель також зазначив, що припинення конфлікту на Донбасі не є вимогою, обов’язковою для виконання в рамках безвізового діалогу.

"Це не є серед індикаторів, які встановлені для України", - пояснив він.

Як повідомлялося, комісар Йоганес Ган заявив в Києві 11 вересня про оптимістичні очікування щодо скасування віз для громадян України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: