Валенса нагадав Путіну, що українці – дуже мстивий народ

П'ятниця, 11 вересня 2015, 14:39

Екс-президент Польщі, лідер руху "Солідарність" Лех Валенса попередив російського президента Володимира Путіна про мстивість українців і висловив бажання зустрітися з ним.

Про це він заявив в інтерв'ю Радіо Польща.

"В країнах, які він захоплює, зростатиме опір. Україна, наприклад. Українці – це дуже мстивий народ. Вбивства продовжуватимуться ще сто років.

Навіщо все це і Росії, і нам усім? Потрібно переконати Путіна в тому, що йому потрібен не програш, а перемога. Я хочу зустрітися з Путіним. Я повинен поговорити з ним і його переконати. Не перемогти, а переконати", - заявив Валенса.

 Екс-президент Польщі підкреслив, що не впевнений, чи захоче глава Росії з ним розмовляти, проте вважає, що варто спробувати.

"Я в будь-який час дня і ночі готовий почати розмову з Путіним. Мені важливо включити Росію в Європу чи Європу в Росію. Потрібно дати Путіну шанс, вислухати його аргументи, пам'ятати про те, що у Росії свої інтереси", - сказав він.

Також Лех Валенса додав, що можлива війна Росії з Польщею сьогодні є безглуздою.

"Приходить кінець епосі силових рішень. Захід вже не хоче мати з цим нічого спільного, а Росія, яка відстає ментально на кілька десятків років, все ще знаходиться в тій епосі", - підкреслив колишній президент Польщі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.