Почесний консул Франції в Туреччині продавала мігрантам надувні човни

Фото
Субота, 12 вересня 2015, 10:53

Почесний консул Франції в турецькому місті Бодрум була відсторонена від виконання своїх обов’язків через торгівлю з мігрантами.

Відповідне розпорядження видав глава МЗС Франції Лоран Фабіус, повідомляє France TV info.

Згідно з розслідуванням каналу, магазин, власником якого є почесний консул Франції у Бодрумі, займається продажем надувних човнів і рятувальних жилетів для мігрантів.

Біля входу в магазин розміщена дошка з написом, що це власність французького консула, сам магазин працює під французьким прапором. При цьому сама консул стверджує, що робота почесного консула є добровільною і не суперечить заняттю бізнесом.

 

Вона визнала, що її клієнтами були в основному нелегальні мігранти. При цьому вона зазначила, що турецька влада також причетна до сприяння перевезень нелегальних мігрантів.

За її словами, навіть якщо б вона припинила займатися цим родом діяльності, засоби пересування мігрантів почали б продавати інші люди.

Нагадаємо, через Середземне море до Європи прибуло більше 400 тис. мігрантів. При цьому багато людей гине по дорозі. Сирійський малюк Айлан Курді, чия фотографія облетіла весь світ і вразила мільйони, був пасажиром одного з човнів, який відійшов від берегів Туреччини і перекинувся.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.