Уряд не переглядатиме прогноз ВВП через російське ембарго – Абромавичус

Субота, 12 вересня 2015, 12:45

Введення Росією з січня 2016 року ембарго не експорт української агарної продукції та підвищення мит на інший імпорт  не призведе до перегляду урядового прогнозу зростання ВВП України у 2016 році.

Про це кореспонденту "Європейської правди" в ході щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) заявив міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас  Абромавичус.

"Безумовно, російське ембарго призведе до негативних наслідків для України – навіть зараз, після скорочення торгових відносин, доля експорту до Росії займає 12%",- зауважив міністр.

Втім, за його словами, український бізнес мінімізував свої ризики у торгівлі з РФ. "Ніхто не розглядає Росію, як надійного торгівельного партнеру. Їм постійно щось не смакує: чи то український сир, чи литовські шпроти, чи грузинське вино. В такому випадку експортери шукають альтернативні російському ринки збуту",- пояснює Абромавичус .

За його словами, погіршення урядового прогнозу зростання ВВП у 2016 році – 2%, може бути погіршено лише у випадку активізації військових дій. "Інші негативні чинники можуть бути компенсовані просуванням на інші ринки, чим зараз український бізнес і займається і ми йому сприяємо",- зауважив Абромавичус . 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.