Сотні мігрантів провели ніч на кордоні з Угорщиною і шукають нові шляхи на Захід

Середа, 16 вересня 2015, 08:44

Сотні мігрантів провели ніч під відкритим небом або в наметах неподалік від сербської кордону з Угорщиною. Деякі зібрали дрова для багать.

Про це повідомляє ВВС.

Днем раніше, вступили в силу нові угорські закони і поліція закрила залізничні пункти пропуску, які раніше використовували десятки тисяч мігрантів.

За даними ЗМІ, автобуси з мігрантами були перенаправлені в Хорватію, потім вони планують перебратися в Словенію, Австрію і, нарешті, Німеччину. Є також пропозиції про те, що Румунія може стати новим маршрутом для біженців.

Сербія раніше спокійно приймала мігрантів і біженців, які прибувають з сусідньої Македонії. Влада розуміли, що мало хто з них захоче залишитися в країні.

Але заходи угорського уряду щодо закриття кордонів зупинили потік людей по всій Сербії і число біженців в країні почало зростати.

Як повідомлялося, 15 вересня через міграційну кризу угорський уряд оголосив про надзвичайний стан в двох районах поблизу сербського кордону.

Проголошення надзвичайного стану полегшує також переслідування угорців, які підозрюються в наданні незаконної допомоги шукачам притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.