Радник Меркель: доля санкцій проти РФ не залежить від її поведінки в Сирії

Середа, 16 вересня 2015, 16:01

Якщо президент РФ Володимир Путін сподівається на послаблення санкцій, якщо він сприятиме вирішенню конфлікту в Сирії, то він буде розчарований.

Про це заявив уповноважений уряду ФРН з питань співпраці з Росією Гернот Ерлер в інтерв’ю виданню Badische Zeitung.

"Гадаю, Путін буде розчарований, якщо він має подібні надії. Для Заходу абсолютно зрозуміло, що в питанні санкцій вирішальним є не конструктивна роль Росії в іншому конфлікті, а виконання мінських угод", - зазначив він.

І тут, за словами Ерлера, є невиконані пункти.

"Послаблення чи зняття санкцій, що дійсні до кінця січня наступного року можливе лише за виконання зобов’язань, які вступили в силу 12 лютого в Мінську", - наголосив він.

Ерлер зазначив, що встановлений з 1 вересня режим припинення вогню в Донбасі, який значною мірою виконується, "вселяє надію і мужність".

"До того ж політичний процес вже розпочато", - додав він, однак наголосив, що поки сторони далекі від повного виконання мінських угод.

Нагадаємо, глави МЗС країн "нормандської четвірки" після зустрічі у Берліні 12 вересня висловили сподівання на якнайшвидше підписання угоди про відведення від лінії розмежування озброєнь калібром менше 100 міліметрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.