Столтенберг в Україні відкриє дві нові програми НАТО - Міноборони

Четвер, 17 вересня 2015, 16:15

Під час візиту генсека НАТО до України буде дано старт двом новим програмам – проектом у сфері розмінування та розвитку можливостей України в сфері стратегічних комунікацій.

Про це заявив заступник міністра оборони України Ігор Долгов, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Долгова, вже погоджена додаткова угода між Організацією НАТО з підтримки і Міноборони України, яка надасть можливість поставок в Україну матеріально-технічних цінностей для здійснення програм в рамках реформування системи логістики ЗС".

Долгов додав, що Столтенберг в ході візиту до України разом з президентом Петром Порошенком відкриє навчання у Львівській області та візьме участь у заходах у Києві.

"Навчання називаються "Україна-2015", вони пройдуть на Яворівському полігоні. Ці навчання не носять військового характеур, вони проводяться НАТО, але носять характер міжнародних навчань у сфері ліквідації надзвичайних ситуацій цивільного характеру. В Україні такі навчання проводяться не вперше", - повідомив він.

За словами Долгова, після відкриття навчань Столтенберг відправиться до Києва, де "відбудуться додаткові заходи".

Як повідомлялося, Столтенберг вперше в історії як Північноатлантичного альянсу, так і України візьме участь у засіданні Ради національної безпеки та оборони України.

Раніше стало відомо, що Столтенберг прибуде до України наприкінці вересня і відвідає Яворівський полігон, де проходитимуть військові навчання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.