Партія Ципраса втрачає лідерство за два дні до виборів - опитування

П'ятниця, 18 вересня 2015, 09:31

Партія екс-прем'єр-міністра Греції Алексіса Ципраса СІРІЗА та консервативна партія "Нова демократія" мають однаковий рівень підтримки напередодні виборів, які заплановані на 20 вересня.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного грецьким виданням Topontiki.

Згідно з даними опитування, партію Ципраса на парламентських виборах готові підтримати 28% виборців, стільки ж виборців збираються віддати свій голос за "Нову демократію".

На третьому місці за підтримкою виборців опинилися ультраправа "Золота зоря" з 6,5%. Водночас 5,5% опитаних ще не визначилися, за кого голосуватимуть.

Дані іншого соцопитування, проведеного на замовлення видання Parapolitika, віддають перевагу "Новій демократії" - 31,9% голосів. За партії Ципраса готові проголосувати 31,6%.

Соцопитування видання e-typos.com також свідчить про невелику перевагу "Нової демократії" - 28,5%, тоді як СИРІЗА набирає 27,1%.

У кожному опитуванні ні одна партія не наближається до показника у 38%, необхідного для створення більшості в парламенті.

Як повідомлялося, дані іншого соцопитування, опублікованого 17 вересня, вказували, що СІРІЗА має відрив лише у 0,6% від консервативної партії "Нова демократія" 

Минулого тижня соціологічні дані віддавали партії СІРІЗА 28,5% голосів виборців, в той час як опозиційній "Новій демократії" - 23,5%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.