"Нова газета": РФ готує військову операцію в Сирії до Генасамблеї ООН

Понеділок, 21 вересня 2015, 13:25

Росія готує військову операцію в Сирії, яка начебто буде здійснена до виступу російського президента Володимира Путіна на Генасамблеї ООН для ілюстрації серйозності намірів РФ.

Про це пише російське видання "Новая газета" з посиланням на джерела в органах військового планування і управління військами  Збройних сил РФ.

"Російськими фахівцями, які отримали досвід планування операцій в умовах сучасної маневреної війни з невисокою концентрацією військ, вивчається можливість демонстрації наявних у Кремля інструментів збройної боротьби в Сирії", - пише видання.

За словами одного з джерел видання, "оперативна ситуація в Сирії до деякою мірою схожа зі збройною боротьбою в зоні АТО".

Як пише "Новая газета", РФ напередодні або відразу після промови Путіна на Генасамблеї ООН 28 вересня має нібито здійснити Сирії дію, що підтверджує серйозність її намірів.

"Розглядаються варіанти ракетного удару авіації, локальна наземна операція сирійських військ з підтримкою сучасних засобів війни, які обслуговуються нашими військовими (рейд, захоплення важливого об'єкта тощо), серія артилерійських обстрілів. Головна і неодмінна умова — ефективність і наочність, а не масштаб" - пише газета.

Раніше держсекретар США Джон Керрі заявив, що підтримка Росією режиму сирійського президента Башара Аль Асада призведе лише до зміцнення "Ісламської держави".

Перед цим глава МЗС Британії Філіп Хеммонд застерігав від військового втручання РФ у Сирії, яке лише ускладнює ситуацію в країні.

Слід зазначити, що "Новая газета" є опозиційним російським виданням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.