Естонія видасть Україні свого громадянина, що воював за "ЛНР"

Вівторок, 22 вересня 2015, 16:04

Естонський суд визнав юридично допустимою видачу Україні естонського громадянина, якого підозрюють у бойових діях на боці сепаратистів на Донбасі.

Про це повідомляє видання EER.ее.

Рішення суду, прийняте в рамках письмового провадження, можна оскаржити. Адвокат підозрюваного Володимира Полякова Сван Сіллар таким правом скористається.

"Я обов'язково подам скаргу в окружний суд. Наш головний аргумент полягає в тому, що це політична справа", - сказав Сіллар.

Як повідомлялося, процес у даній справі є винятковим у судовій системі Естонії.

Нагадаємо, громадянина Естонії на ім’я Володимир Поляков співробітники Поліції безпеки Естонії затримали в лютому за спробою перетину естонсько-російського кордону. Як з'ясувалося, він мав намір потрапити до Луганська і приєднатися до підрозділу, який воює проти уряду України. При цьому в нього вилучили зброю і боєприпаси.

Пізніше з'явилися подробиці, що затриманий не вперше їхав на Донбас і протягом минулого року він двічі бував у так званій "ЛНР". Там він провів приблизно два місяці.

Зокрема, як уточнив прокурор, підозрюваний конвоював і охороняв полонених українських військових. Не виключено також, що він брав участь і в бойових діях.

Як повідомлялося, до попереднього слідства у справі була залучена прокуратура і слідчі установи України. При цьому українська прокуратура подала заяву щодо видачі підозрюваного Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.