Прем'єр Угорщини звинуватив Меркель у "моральному імперіалізмі"

Середа, 23 вересня 2015, 17:13

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не згоден із стратегією канцлера Німеччини Ангели Меркель щодо біженців, яку він назвав "моральним імперіалізмом" стосовно країн Євросоюзу.

Про це повідомляє AFР.

Коли його запитали, чого він очікував від Меркель, поки Європа бореться з напливом прохачів притулку, лідер Угорщини посміхнувся: "У мене є довгий список".

Орбан звинуватив Меркель у спробі нав'язати своє бачення відкритого Євросоюзу на решті країнам-членам ЄС. "Найголовніше, що не повинно бути ніякого морального імперіалізму", - сказав він під час візиту до Баварії.

Орбан заявив, що його країна мала "демократичне право" на інший підхід.

"Я не сумніваюся у праві Німеччини визначити свої моральні зобов'язання. Вони можуть вирішити, чи приймуть кожного біженця, чи ні…Але це повинно бути обов'язковим тільки для них. Угорщина повинна мати право контролювати вплив масової міграції", - сказав він.

Орбан був запрошений до Німеччини баварський прем'єром Хорстом - одним із найзатятіших критиків міграційної політики Меркель.

Як відомо, міністри внутрішніх справ ЄС прийняли рішення щодо перерозподілу 120 тисяч біженців між країнами-членами переважною більшістю.

При цьому Чехія, Словаччина, Угорщина та Румунія голосували проти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.