У президента передумали "валити" закон про держслужбу, підтримуваний ЄС?

Середа, 23 вересня 2015, 18:27

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, який на минулому тижні був одним з ініціаторів відкликання проекту закону про державну службу, після публічного розголосу та протесту Єврокомісії змінив свою думку і обіцяє підтримати даний законопроект.

Про це повідомив народний депутат Мустафа Наєм у дописі на свій сторінці у Facebook.

"Сьогодні говорив з Володимиром Гройсманом. Він сказав що категорично проти відкликання законопроекту, який вже прийнятий у першому читанні", - розповів Найєм.

"Якщо я все правильно розумію, наші зусилля були витрачені не дарма", зазначив він .

По закону о госслужбе. Если я все правильно понимаю, наши усилия были потрачены не зря, и у нас появился партнер.Сег...

Posted by Mustafa Nayyem on 23 вересня 2015 р.

"Спікер пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб на наступному сесійному тижні законопроект був внесений до порядку денного ВР і розглянутий за повною процедурою, з урахуванням всіх поправок", - переказав свою розмову з Гройсманом Мустафа Найєм.

Як повідомляла "Європейська правда", у минулу п’ятницю на закритому засіданні Національної ради реформ (НРР) президент Петро Порошенко заявив про потребу відкликати з парламенту проект закону про державну службу, обґрунтувавши це неправдивим твердженням про претензії з боку ЄС. Порошенка тоді підтримали Гройсман та інші посадовці з команди президента.

Це викликало обурення з боку ЄС – там  вступилися за закон про держслужбу, заявивши, що існуючий законопроект є ефективним та враховує міжнародний досвід.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.