Росія може опосередковано допомогти бойовикам ІДІЛ у Сирії - Times

Понеділок, 28 вересня 2015, 12:07

Росія розгорнула військові сили в Сирії на територіях, де воюють сирійські повстанські групи проти бойовиків "Ісламської держави" (ІДІЛ).

Про це пише британське видання The Times.

"У той час як президент Росії стверджує, що його військова інтервенція спрямована на ІДІЛ, аналітики інституту об'єднаних служб Королівства відзначають, що російські війська розгорнуті на територіях, де вони стикаються лише з сирійськими повстанцями. А ці повстанські угруповання самі борються з ІДІЛ, тобто російська інтервенція може опосередковано допомогти джихадистам", - йдеться в статті.

Видання також зазначає, що Росія направила свої військові сили в Сирію, щоб компенсувати слабкі сторони президента Сирії Башара Асада.

"У той час як російські війська можуть підтримати режим, вони не збираються змінювати ситуацію "кривавого глухого кута" в цій країні. Наступний крок Путіна полягає в спробі переконати Захід, що до боротьби проти ІДІЛ можна і потрібно підключати режим Асада", - пише видання.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія надає військово-технічну допомогу легітимному уряду Сирії на його прохання, виходячи з принципів міжнародного права і за легальними  контрактами.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про необхідність координації, щоб уникнути будь-яких "інцидентів або зіткнень" між російськими силами і силами коаліції під керівництвом США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.