Україна візьме участь у найбільших в історії навчаннях НАТО

Інфографіка
Четвер, 3 вересня 2015, 11:31

Представники Збройних сил України візьмуть участь у наймасштабніших за всю історію НАТО військових навчаннях Trident Juncture 2015.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу повідомив в.о. глави Місії України при НАТО Єгор Божок.

"Так, представники Збройних сил України візьмуть участь у цих навчаннях. Буде задіяний наш військово-транспортний літак та, можливо, деякі інші оборонні компоненти, в залежності від безпекової обстановки на сході України", - розповів дипломат.

На навчання також запрошено керівництво Міністерства оборони і Генерального штабу ЗС України.

"Ці питання ще перебувають у роботі, але ближче до проведення навчань буде вже більш чітка конфігурація участі України у цих масштабних маневрах НАТО", - додав в.о. глави Місії.

Для збільшення натисніть на картинку (інфографіка - ABC)

 Нагадаємо, у жовтні та листопаді НАТО проведе найбільші за останнє десятиліття військові навчання Trident Juncture-2015 за участю 36 тисяч військових.

Загалом у навчаннях візьмуть участь 36 тисяч військовослужбовців з 30 країн, в тому числі союзники по НАТО, а також сім країн-партнерів - Австралія, Австрія, Боснія, Фінляндія, колишня Македонія, Швеція та Україна.

Gопередні масштабні навчання НАТО під назвою Strong Resolve пройшли у 2002 році у Норвегії та Польщі за участі 40 тисяч військовослужбовців з 15 країн НАТО та 12 держав-партнерів Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.