Куратор з питань України та Росії в Пентагоні йде у відставку

Середа, 30 вересня 2015, 09:04

Евелін Фаркас, заступник помічника міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії, залишає свою посаду в кінці наступного місяця після п'яти років робіт у Міністерстві оборони.

Про це повідомляє Politico з посиланням на високопоставленого представника оборонного відомства.

"Вона була радником трьох три секретарів оборони США з економічної політики Росії, яка визначала, як США повинні відповісти на агресивні дії Росії, і була залучена в процес надання $244 млн на підтримку України", - сказав чиновник.

"Крім того, Евелін принесла свіжі ідеї щодо політики південно-східної Європи, підтримуючи зацікавленість Чорногорії у приєднанні до НАТО, розширенні оборонного співробітництва з Грузією, і розширення багатостороннього співробітництва з трьома кавказькими народами", - додав чиновник

Інший високопоставленийпредставник оборонного відомства заявив, що адміністрації, ймовірно, буде важко знайти заміну.

"Є не так багато фахівців у Європі, які мають довгий послужний список. Немає сумніву, що це послабить Пентагон у плані політики з європейських питань", - сказав він.

У виступі в минулому році перед Комітетом з міжнародних відносин Сенату, Фаркас зайняла жорстку позицію щодо Росії, зазначила, що дії країни "варто розглядати як конфронтацію з міжнародним порядком, який ми і наші союзники будуємо з кінця холодної війни".

"Незаконна анексія Росією Криму, а потім кричущі і неприховані зусилля по дестабілізації східної і південної України, означають зміну парадигми наших відносин з Росією. З посиленням кризи, наші європейські союзники і партнери буде дивитися, як Сполучені Штати продемонструють рішучість і зміцнення солідарності по всьому континенту", - заявила тоді Фаркас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.