У Місії України при НАТО розповіли про мету візиту Столтенберга

П'ятниця, 4 вересня 2015, 17:24

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до України у вересні говоритиме з керівництвом держави про напрями взаємодії сторін.

Про це заявив в.о. глави Місії України при НАТО Єгор Божок в інтерв’ю Укрінформу.

"Україні і НАТО є про що поговорити на всіх рівнях. Минув рік після саміту НАТО в Уельсі, де Україні була приділена першочергова уваги та були прийняті важливі рішення на нашу підтримку. Багато чого було зроблено. Не менше заплановано. Звичайно, що ці контакти на вищому політичному рівні допоможуть нам звірити годинники за усіма напрямами взаємодії. Маю на увазі проекти і програми практичного співробітництва, у тому числі трастові фонди, а також необхідність намітити плани на найближчу і середньострокову перспективу", - сказав Божок.

За його словами, в штаб-квартирі Альянсу завершується підготовча робота про започаткування ще одного трастового фонду щодо розмінування на сході України.

"Її метою є визначення змісту і конкретних напрямів співробітництва та матеріально-технічної допомоги. Коли ця робота завершиться, буде прийняте остаточне рішення про те, чи ми будемо започатковувати це саме у вигляді трастового фонду", - додав він.

Як повідомлялося, Столтенберг прибуде до України наприкінці вересня і відвідає Яворівський полігон, де проходитимуть військові навчання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.