РФ має вивести війська та припинити озброювати сепаратистів - МЗС Британії

Субота, 5 вересня 2015, 14:02

Росія має припинити озброювати сепаратистів та вивести війська зі східної України.

Про це йдеться в заяві міністра Великої Британії у справах Європи Девіда Лідінгтона з нагоди першої річниці підписання мінського протоколу.

"В першу річницю підписання мінського протоколу,як ніколи важливим є те, щоб обидві сторони реалізували тривале припинення вогню", - заявив він.

"Протягом минулого року ми спостерігали неодноразові порушення припинення вогню і неодноразові перешкоджання роботі місії спостерігачів ОБСЄ", - нагадав британський міністр.

Відвід важких озброєнь, який був  погоджений, повинен відбуватися і спостерігачі ОБСЄ повинні мати повний і безпечний доступ для того, щоб здійснювати свою вирішальну роль", - наголосив Лідінгтон.

"Росія повинна припинити надання зброї та спорядження сепаратистським силам і повинна вивести свої власні сили зі Східної України", -підкреслив він.

"Без таких кроків, жахливі страждання пересічних українців, які живуть на Донбасі, будуть продовжуватися", - вважає британський міністр.

"Мінські угоди є не просто припиненням вогню. Вони сконструйовані для того, щоб дозволити Україні знову набути контроль над своєю територією і над кордоном. Вони вказують шлях до політичного врегулювання нинішньої кризи", - підкреслив Лідінгтон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.