В Молдові мітингарі прийняли резолюцію: хочуть відставки президента

Неділя, 6 вересня 2015, 16:35

Учасники антиурядового протесту в центрі Кишинева прийняли резолюцію, головним закликом якої є відставка президента Ніколае Тімофті.

Про це повідомляє видання Newsmaker.

Крім відставки Тімофті, учасники мітингу вимагають відставки спікера парламенту і голови Телерадіо Молдова.

Крім того, резолюція закликає міжнародних партнерів Молдови визнати персонами нон грата ряд молдовських чиновників.

Крім того, мітингувальники попросили зробити акції протесту постійними.

Разом зтим, як відзначають ЗМІ, натовп на площі стає рідшати, хоча зі сцени людей закликають не розходитися.

За оцінками в.о. Генерального інспекторату поліції Георгія Кавкалюка, зараз на площі перебувають близько 10 тис. осіб. Максимальну кількість людей, які були в неділю на площі, він не назвав.

Нагадаємо, в центрі Кишинева проходить багатотисячна антиурядова акція, яка, на думку організаторів, несе відповідальність за соціально-економічну кризу в країні.

Організатори, які вимагають створення уряду народної довіри, відставки президента і дострокових парламентських виборів, заявляють, що акція може стати безстроковою.

В будинку уряду Молдови відбулася зустріч прем’єра Валеріу Стрельця з учасниками акції. Глава уряду погодився на те, щоб акція мала постійний характер, однак попросив триматись в рамках закону.

В той же час під Генпрокуратурою Молдови сталися сутички поліції і руху "Антифа", кількох осіб затримали. Під будівлею розпочалося встановлення наметового табору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.