У постанові російської Ради Федерації не згадується Сирія

документ
Четвер, 1 жовтня 2015, 10:04

У тексті постанови Ради Федерації, яка дозволила президенту РФ Володимиру Путіну використовувати війська за межами країни, нічого не сказано про Сирію.

Текст постанови опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

"Дати згоду президентові Російської Федерації на використання Збройних Сил Російської Федерації за межами території Російської Федерації на основі загальноприйнятих принципів і норм міжнародного права", - йдеться у документі.

 

30 вересня глава адміністрації президента РФ заявляв, що постанова прийнята для використання російських військ у Сирії на прохання президента Сирії Башара Асада проти "Ісламської держави".

За його словами, використовуватися будуть виключно ВПС, наземна операція непередбачена.

У середу Росія заявила, що їхні літаки здійснили близько 20 авіаударів проти "Ісламської держави". Через бомбардування загинули більше 60 людей.

Однак, за даними американської сторони, російські літаки завдали авіаудари в районі міста Хомс, яке перебуває під контролем урядових військ і де немає бойовиків ІДІЛ.

Російські ЗМІ повідомили, що на заході Сирії сформована повноцінна змішана авіагрупа військово-повітряних сил РФ. Перекидання літаків в Латакію почалося паралельно з проведенням військових навчань у Росії у середині вересня

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.