Прем'єр Литви сумнівається в щирості Росії щодо Сирії

Четвер, 1 жовтня 2015, 11:43

Прем'єр-міністр Литви Альгірдас Буткявічюс критично відгукнувся про російські удари з повітря в Сирії, зазначивши, що попередня інформація змушує сумніватися у твердженнях Москви про те, що її метою є угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє видання Delfi.

За словами глави уряду, вжиті Росією авіаційні удари розходяться з озвученими нею недавно закликами до створення міжнародної коаліції проти джихадистів.

Незважаючи на те, що Росія зазначила, що атакує сили "Ісламської держави", Буткявічюс звернув увагу на те, що, згідно з попередньою інформацією, мішенню вжитих у середу авіаційних ударів була не екстремістське угруповання джихадистів.

"Оприлюднена у ЗМІ інформація (...) поки що змушує сумніватися в щирості декларованих Росією намірів", - сказав литовський прем'єр.

"Ми і надалі будемо підтримувати позицію міжнародної коаліції з метою врегулювання конфлікту. У міжнародну коаліцію проти "Ісламської держави" включилися всі країни НАТО, включаючи і Литву", - додав Буткявічюс.

Як відомо, 30 вересня Рада федерації РФ дала згоду президенту Росії на використання збройних сил РФ в Сирії.

У той же день Росія заявляє, що їхні літаки здійснили близько 20 місій проти "Ісламської держави". Через бомбардування загинули більше 60 людей.

За даними США, російські літаки завдали авіаудари в районі міста Хомс, яке перебуває під контролем урядових військ і де немає бойовиків ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.