Український інвестор вкладе $100 млн в будівництво заводу в Чехії

Четвер, 1 жовтня 2015, 17:02

Інвестор з штаб-квартирою в Україні вкладе в промислову зону Острава-Мошнов, розташовану в Моравсько-Сілезькому краї Чехії, 2,5 млрд чеських крон ($100 млн).

Про це повідомляє чеське видання Е15.

Назва компанії-інвестора наразі не розголошується, проте, за даними чеських ЗМІ, йдеться про транснаціональну фірму, штаб-квартира якої знаходиться в Україні. Також зазначається, що новий інвестор є одним з європейських виробників авіаційних вузлів і деталей.

Як повідомив керівник крайової адміністрації Мирослав Новак, обсяг інвестицій становитиме майже 2,5 мільярда чеських крон (100 мільйонів доларів).

В промисловій зоні в Мошнові планується побудувати абсолютно новий високотехнологічний завод, який готується на першому етапі прийняти 300 працівників технічних спеціальностей вищого рівня кваліфікації. Продукція, яку має намір випускати транснаціональне підприємство в чеській промисловій зоні, підкреслює Мирослав Новак, буде відрізнятися високою доданою вартістю.

Промислова зона Острава-Мошнов, площа якої становить 200 гектарів, відноситься до категорії найбільших в Чеській Республіці. Вона розташована поруч з аеропортом, транзитною автомагістраллю і залізничною гілкою. В даний час зона Острава-Мошнов зайнята виробничими фірмами лише на третину. З приводу частини вільної площі існують попередні домовленості про оренду. Абсолютно вільними нині залишаються близько 60 гектарів площі промислової зони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.