Європейські лідери висловлюють співчуття у зв'язку з терактом в Туреччині

Субота, 10 жовтня 2015, 16:31

Ряд європейських лідерів висловили співчуття у зв’язку з терактом в Туреччині, який забрав життя 86 людей.

«Президент Франції висловлює свої співчуття турецькому народові і засуджує теракт, який вбив десятки, а поранив понад сотню мирних протестувальників в Анкарі», - йдеться в повідомленні Єлисейського палацу.

«Висловлюю глибокий жаль з приводу вибуху на мирній демонстрації в Анкарі, це акт терроризму, якому нема виправдання. Мої думки з родинами і друзями загиблих», - написав президент Європарламенту Мартін Шульц у своєму Твіттері.

«Я рішуче засуджую терористичну атаку в Анкарі і висловлюю щирі співчуття родинам загиблих у цей сумний час», - написав глава МЗС Латвії Едгар Ринкевич.

«Глава МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр засуджує брутальну терористичну атаку на мирну демонстрацію в Анкарі, називаючи її атакою на демократичні процеси в Туреччині», - йдеться у Твіттері Міністерства закордонних справ Німеччини.

«Мої співчуття жертвам брутальної атаки в Анкарі, якій не може бути виправдання. Наші думки з народом Туреччини», - написала президент Литви Даля Грибаускайте.

«Разом з народом Туреччини ми сумуємо за загиблими і бажаємо швидкого одужання пораненим від вибуху в Анкарі», написав у Твіттері глава МЗС України Павло Клімкін.

Нагадаємо, за останніми даними кількість загиблих в результаті теракту в Туреччині зросла до 86 людей, поранено – 186.

Теракт в Анкарі стався близько 10 ранку 10 жовтня. Тоді поблизу вокзалу, де мала відбуватися мирна демонстрація, пролунали два вибухи.

Влада Туреччини кваліфікувала ці вибухи як теракт.

ЄС засудив теракт в Анкарі і висловив співчуття родичам загиблих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.