Європейські авіакомпанії змінюють маршрути через військову операцію РФ у Сирії

Понеділок, 12 жовтня 2015, 09:36

Міжнародні авіаційні організації висловлюють стурбованість через участь Росії у військовому конфлікті в Сирії, а ряд авіакомпаній змінюють через це свої маршрути.

Про це пише німецька газета Die Welt.

Так,  Європейське агентство з авіабезпеки (EASA) оприлюднило попереджувальну інформацію для авіаперевізників, які використовують повітряний простір над Каспійським морем, Іраном та Іраком. Через нього пролягають деякі популярні авіамаршрути з Європи до Близького Сходу та Південної Азії.

Про ризики попередило і Міжнародне агентство з цивільної авіації (ІСАО).

Заходів безпеки у зв’язку з операцією Росії в Сирії вжили у французькій авіакомпанії Air France. Зокрема, з 10 жовтня директорат з безпеки компанії випустив спеціальні рекомендації щодо польотів над Іраном і Каспійським морем. При цьому перевізник не наводить деталей щодо вжитих заходів. Однак літаки Air France тепер не літають над Єменом, сходом України, Сирією, Іраком та Лівією.

Як пише "Німецька хвиля", у компанії Lufthansa заявили, що на даний момент немає необхідності переходити на альтернативні маршрути польотів, але визнали, що ситуація "мінлива". Тому Lufthansa постійно контактує з німецькими та європейськими відомствами з безпеки авіаперельотів, додала речниця компанії. Як і інші авіакомпанії, Lufthansa припинила польоти над територією Сирії.

Раніше повідомлялося, що США і Росія збираються провести переговори з приводу безпеки польотів над Сирією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.