ЄС вимагає від Росії припинити удари по опозиції в Сирії

Понеділок, 12 жовтня 2015, 15:12

ЄС вимагає від Росії припинити авіаудари по поміркованій опозиції в Сирії.

Про це йдеться у висновках за результатами засідання міністрів закордонних справ країн-членів ЄС у Брюсселі.

"Останні російські військові напади, які виходять за рамки (боротьби проти) ІДІЛ та інших визнаних ООН терористичних груп, та спрямовані на помірковану опозицію, викликають занепокоєння, і повинні бути негайно припинені", - йдеться у заяві.

"Також повинні припинитися порушення Росією суверенного повітряного простору сусідніх країн", - наголосили глави МЗС.

"Ця військова ескалація ризикує привести до затягування конфлікту, підірвати  політичний процес, погіршити гуманітарну ситуацію і  сприяти зростанню радикалізації", - говориться у висновках.

"Наша мета повинна полягати в деескалації конфлікту. ЄС закликає Росію зосередити свої зусилля на спільніцй  меті - досягненні політичного вирішення конфлікту", - переконані міністри.

"ЄС підтримує зусилля міжнародної коаліції з протидії ІДІЛ в Сирії і Іраку. Внаслідок його політики і дій, режим Асада не може бути партнером у боротьбі проти "Ісламської держави"", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні заявила, що певні елементи військового втручання Росії в Сирії викликають серйозне занепокоєння в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.