Пентагон: Росія продовжує загортатися в саван ізоляції

Четвер, 15 жовтня 2015, 08:21

Міністр оборони США Ештон Картер заявив, що своїми діями в Сирії Росія  лише сприяє власній ізоляції.

Про це він сказав виступаючи перед Асоціацією Армії США, повідомляє "Голос Америки".

"Росія продовжує загортатися в саван ізоляції, і тільки Кремль може вирішити змінити це", – сказав міністр оборони США.

Картер пообіцяв, що американські військові вживатимуть "всі необхідні кроки, щоб стримати шкідливий і дестабілізуючий вплив Росії, її примушування і агресію".

За його словами, російські силовики демонструють "все більш непрофесійну поведінку", включаючи порушення турецького повітряного простору, запуск крилатих ракет з корабля в Каспійському морі без попереднього повідомлення дружніх країн, політ в декількох кілометрах від американського безпілотника і удари по повстанцях, які хочуть змістити сирійського диктатора Башара Асада.

"Спочатку росіяни говорили, що вони будуть воювати з ИДІЛ, "Фронтом Нусра" та іншими терористичними організаціями, – сказав глава Пентагону. – Але вже через кілька днів після розгортання своїх сил росіяни почали наносити удари, цілями яких не були ці угруповання".

За його словами, США не будуть співпрацювати з Росією в нанесенні повітряних ударів.

"Це фундаментальна стратегічна помилка, яка буде розпалювати і затягувати громадянську війну в Сирії, – сказав він, кажучи про дії Москви. – Ми не погоджувалися і не погодимося співпрацювати з Росією, поки вони будуть керуватися цією помилковою стратегією".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.