США розмістять у Польщі командування бригади і 200 одиниць техніки

Четвер, 15 жовтня 2015, 15:28

Американці планують створити у місті Цеханув командування бригади і розмістити там понад 200 одиниць техніки.

Про це повідомив міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк, повідомляє РАР.

Минулого тижня Польща та США уклали угоду про розташування складів американського військового обладнання. Американцям будуть доступні зони та об'єкти у містах Ласк, Цеханув і Хощно.

"Із наших переговорів з американською стороною випливає, що саме тут, в Цехануві, планується розміщувати командування американської бригади, а також понад 200 одиниць важкої техніки", – сказав Сємоняк і додав, що деталі угоди будуть визначені протягом найближчих місяців.

За словами глави Міноборони, польська сторона зацікавлена в тому, щоб один із складів американського обладнання було розташовано в північно-східній Польщі.

"Я думаю, що це є дуже корисним для Цеханува. Армія повертається, не польська, а американська, але це означає, що Цеханув знову починає бути важливим місцем на військовій карті Польщі", – зазначив він.

Сємоняк додав, що американська сторона хоче, щоб роботи велись як можна швидше, щоб до саміту НАТО у Варшаві, запланованому на липень 2016 року, на польських об’єктах вже знаходилась американська техніка.

До 2010 року в Цехануві розміщувався полк артилерії. За словами Сємоняка, американській армії мають передати близько 24 га і 50 будівель – в основному казарми, майстерні та склади. Витрати по адаптації об'єктів буде нести американська сторона.

Як повідомлялося, США збудують у Польщі військову базу протиракетної оборони.

Раніше ЗМІ повідомили, що Пентагон може відправити у кілька країн Балтії та Східної Європи танки, бойові машини піхоти та іншу важку техніку, а також до 5000 солдатів. 

У Росії на це заявили, що посилять угрупування військ по всьому периметру західного кордону РФ, включаючи нові формування танкових, артилерійських і авіаційних частин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.