У Чорногорії - насильницькі протести проти уряду: опозиція ставить ультиматум

Фото
Понеділок, 19 жовтня 2015, 08:33

Декілька тисяч громадян Чорногорії в неділю ввечері вийшли на вулиці з вимогою відставки прем’єр-міністра Міло Джукановича.

Про це йдеться в повідомленні Agence France Press.

Протестувальники закидали поліцію камінням і використовували проти неї газові балончики, у відповідь поліція застосувала сльозогінний газ.

Мітингарі намагалися також прорватися до будівлі парламенту, однак були відтіснені поліцією. При цьому повідомляється про щонайменше одного пораненного.

Зрештою, розлючений натовп заспокоїли представники опозиції.

фото Reuters 
 
фото AFP 
 

Демонстранти вимагали проведення "справжніх виборів" і створення тимчасового уряду замість уряду Джукановича, який перебуває при владі з початку 1990-х років.

"Міло злодій!", "Йому кінець!" - скандували протестувальники, деякі з них махали прапорами Чорногорії і вигукували образи на адресу поліції.

"Ми домагаємося відставки і формування тимчасового уряду" - сказав представник опозиції Андрія Мандіч.

За його словами, якщо уряд Джукановича до суботи не піде у відставку, до Подгоріци з'їдуться люди з усієї країни для ще більших протестів.

"Це є наш ультиматум, і ми від нього не відмовимось" - сказав Мандіч.

Напередодні правоохоронці в Чорногорії також були змушені застосувати сльозогінний газ проти демонстрантів, які вимагають відставки уряду і призначення дострокових виборів в країні.

Минулого тижня антиурядові сили вже провели демонстрацію проти НАТО під час візиту до Чорногорії Генерального секретаря Альянсу Єнса Столтенберга.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.