Міноборони Британії звинуватило РФ у вбивстві сотень цивільних у Сирії

Понеділок, 19 жовтня 2015, 10:08

Дії РФ у Сирії лише сприяють продовженню конфлікту, і за пару тижнів військового втручання Росії було вбито кілька сотен мирних громадян.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон, повідомляє The Telegraph.

"Те, що чинить Росія, підтримуючи режим Асада, робить розв’язання конфлікту все складнішим. Вони продовжують конфлікт і мирні люди і далі гинуть", - сказав він.

"Британські ВПС завдають своїх ударів згідно з чіткими правилами застосування сили. Вони протягом року завдавали ударів по цілях в Іраку і досі жертв серед цивільних не було. Росіяни в Сирії пару тижнів і за оцінками незалежних експертів вони вбили вже кілька сотень мирних людей", - заявив Феллон.

При цьому, за його словами, військове втручання Росії в Сирії не повинне відволікати Британію від її основної цілі – "Ісламської держави".

Крім того, він висловив побоювання щодо можливих зіткнень з літаками РФ у повітряному просторі Сирії.

"Я цього боюся. Варто лише поглянути на останні події – були порушення повітряного простору Туреччини, яка є членом НАТО. Існує небезпека аварій, інцидентів, які лише розпалюватимуть напруженість", - сказав міністр оборони Британії.

Нагадаємо, 16 жовтня ВПС Туреччини збили невідомий безпілотник, який порушив повітряний простір країни. Цьому передували кілька інцидентів з порушенням турецького повітряного простору російськими літаками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.