МЗС теж вказав Шокіну, що він зриває безвізовий режим

документ
Вівторок, 20 жовтня 2015, 11:45

У матеріалах МЗС, що були підготовлені до засідання Національної ради реформ у понеділок, міститься чітка вимога про ротацію серед призначенців Генеральної прокуратури в комісії, яка має затвердити кандидатури на посаду антикорупційного прокурора.

"Європейська правда" має в розпорядженні сканкопію відповідних документів.

Ситуацію в сфері створення антикорупційних органів в МЗС називають загрозливою - ця сфера викликала найбільше нарікань з боку експертних місій Єврокомісії.

Зокрема, в документах зазначили: щоби уникнути зриву виконання ПДВЛ, генпрокурор Віктор Шокін має "в термін до 23 жовтня" "замінити членів конкурсної комісії від Генпрокуратури на осіб, які не є політиками та держслужбовцями".

Наразі квота Генпрокуратури в комісії з призначення антикорупційного прокурора заповнена співробітниками ГПУ, до частини з яких від ЗМІ та громадськості лунали претензії про участь у корупційних діях.

"Європейська правда" вже повідомляла про критичну ситуацію, що склалася через це з виконанням ПДВЛ. ЄС кілька разів особисто звертався до Шокіна, а також до президента з проханням, щоби він вплинув на генпрокурора і той провів ротацію найодіозніших прокурорів.

Також представництво ЄС в Україні двічі оприлюднювало заяви з цього приводу, однак наразі ця вимога не виконана.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.