Більше 100 вантажних кораблів прибули з Росії до Сирії за останні тижні

Четвер, 22 жовтня 2015, 09:19

Більше ста російських вантажних кораблів прибули до Сирії протягом останніз тижнів. Транзит досяг річного піку після того, як Росія виступила на підтримку сирійського президента Башара Асада.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Згідно із судноплавним записами та даними морської розвідки і міжнародними торговими джерелами, кораблі прибувають безпосередньо з Росії та чорноморських портів, наприклад, із румунської Констанци, а також через порти Лівану та Єгипту.

У записах відзначені вантажі, призначені для підтримки наступу, а також постачання зерна і цукру для харчування тих, хто залучений до поглиблення конфлікту. Reuters не зміг отримати незалежного підтвердження про зміст вантажів.

Представник російського уряду повідомив, що Росія не видавала указів про постачання товарів у Сирію.

Частина поставок здійснюється в рамках зобов'язань Росії перед урядом Сирії, інша – приватна, в очікуванні отримати доходи від продажу товарів на тлі протистояння, що загострюється, повідомили джерела.

"Судна забезпечені резервною підтримкою, логістика поставок хаотична. Ми думаємо, що все викликано нарощуванням російської присутності", – сказало джерело в близькосхідній торговій компанії.

Вартість фрахту в Сирії на контейнерному судні зросла за два тижні на 20%, більше 80 доларів за тонну, сказало в джерело.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: