Чоловік, що напав з мечем на шведську школу, прославляв Гітлера

фото
П'ятниця, 23 жовтня 2015, 08:22

Шведські ЗМІ оприлюднили деякі деталі про напад на учнів та вчителів у школі в Швеції, а також про особу нападника, який був застрелений поліцію під час затримання.

Подробиці публікує онлайн-версія Шведського радіо.

Нападником виявився молодий швед Антон Лундін Петерсон (Anton Lundin Pettersson), вік якого, за даними різних ЗМІ – 20 або 21 рік. Достеменно відомо, що він дотримувався крайньо правих поглядів. Раніше він висловлював думку про те, що в Швеції стало забагато іммігрантів. Також стверджується, що нападник "прославляв Адольфа Гітлера" - це стало відомо після обшуків у його помешкання.

Газета Aftonbladet повідомляє, що перегляд комп’ютера підозрюваного дозволив з’ясувати, що він ставив "лайки" в youtube під фільмами нацистського спрямування

Школу, на яку здійснено напад, він, швидше за все, також обрав виходячи з ідеологічних міркувань - Шведське радіо стверджує, що тут навчається багато мігрантів.

При цьому, навіть перебуваючи в школі, нападник не мав агресії до дітей європейського походження. Зокрема, в ЗМІ поширюється фото, яке він зробив у коридорах школи з дівчатами, які вирішили, що той прийшов у масці та з мечем, готуючись до Хеллоуіна.

 

З’ясувалося також, що адміністрація школи напередодні отримувала погрози, але про їхні деталі не повідомляється.

Внаслідок нападу загинули вчитель та 11-річний учень. Нападник дістав вогнепальні поранення під час затримання поліцією та помер у лікарні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.