Переговори глав МЗС щодо Сирії не принесли результату

Субота, 24 жовтня 2015, 09:31

Зустріч глав дипломатичних відомств США, Саудівської Аравії, Туреччини та Росії, присвячена врегулюванню кризи в Сирії не принесла відчутних результатів.

Про це повідомляє Reuters.

На зустрічі у Відні дипломати чотирьох країн більше двох годин обговорювали політичні шляхи вирішення в Сирії, але домовилися тільки про продовження консультацій.

"Те, про що ми домовилися - це провести консультації з усіма сторонами і прагнути до відновлення переговорів - сподіваюся, вже в наступну п'ятницю, - в рамках розширеної зустрічі, з тим, щоб з'ясувати, чи існує обґрунтована загальна позиція для просування ефективного політичного процесу", - сказав держсекретар США Джон Керрі.

Відповідаючи на питання, чи буде на наступну зустріч запрошений Іран, Керрі сказав, що він не буде спекулювати на тому, хто може бути присутнім: "Ми хочемо бути всеосяжним і діяти у бік відкритості, а не ексклюзивності".

Росія давно наполягає, що Іран повинен бути включений в процес переговорів. Глава МЗС РФ Сергій Лавров висловив надію, що Іран, а також Єгипет, будуть запрошені на наступний раунд переговорів.

"Ми просили, щоб майбутні контакти відбувалися в більш представницькому форматі", - сказав він.

Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель Аль-Джубер сказав, що під час переговорів не вдалося досягти консенсусу з приводу майбутнього Асада.

Керрі теж визнав значні розбіжності з Москвою і Тегераном з приводу долі сирійського лідера.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.