ВИПРАВЛЕНО: видавництво Rocher не включало Крим до Росії на карті світу

Субота, 24 жовтня 2015, 10:59

Спільнота "Євромайдан-Франція" принесла вибачення читачам за поширену ними хибну інформацію про карту Росії з Кримом, нібито опубліковану в атласі видавництва Rocher.

Раніше стверджувалося, що французьке видавництво Rocher в геополітичному атласі світу "визнало" український Крим частиною Російської Федерації. Про це повідомляла в своєму твіттері спільнота "Євромайдан-Франція".

Наводилося фото сторінок атласу, де зображені Україна, країни Кавказу та прикавказька частина РФ, а кримський півострів позначений в якості частини Росії.

 

Як з'ясувалося згодом, карту, якою проілюстровано початковий твіт, один з учасників спільноти взяв з атласу іншого видавництва, Larousse. Це видавництво восени дійсно опублікувало карту з "російським Кримом", про що Європравда вже повідомляла. Однак автор Євромайдану зазначив, що йдеться про публікацію Rocher. 

Варто зазначити, що території Грузії, контроль Тбілісі над якими також був втрачений за підтримки російських військ, на карті Larousse лишаються частиною Грузії.

Офіційний лист посольства України у Франції на адресу видавництва лишився без відповіді.

У карті, розміщеній на сайті Larousse, "визнання анексії" відсутнє, однак представники "Євромайдан-Франція" стверджують, що видавництво продовжує продавати скандальний атлас і відмовляється робити будь-які публічні заяви щодо своєї публікації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.