Лавров: ми готові підтримати з повітря сирійську опозицію, а не лише Асада

Субота, 24 жовтня 2015, 16:17

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров запевняє, що Росія не має на меті проводити військову операцію проти сирійської опозиції, а навпаки, готова надати їй військову допомогу.

Про це він заявив в ефірі програми "Вести в суботу з Сергієм Брилевым" на каналі "Росія-1", зміст якої цитують російські ЗМІ.

За його словами, зараз РФ намагається налагодити контакт з тією частиною сирійських опозиціонерів, які ведуть збройну боротьбу не тільки з режимом Асада, але також терористичною Ісламською державою.

"Нам головне - вийти на людей, які будуть авторитетно представляти ті чи інші озброєні групи, що протистоять у тому числі й тероризму", - цитує міністра російський "Інтерфакс".

Він також заявив, що російська авиація готова надати допомогу сирійським повстанцям збройним групам, і дорікнув США в тому, що американці не діляться даними про місцезнаходження таких груп.

"У тому числі "Вільну сирійську армію" (РФ готова) також підтримувати з повітря, хоча нам відмовляють у наданні інформації про те, де за американськими оцінками перебувають терористи, а де — патріотичні опозиціонери", - заявив Лавров.

Мир24 також повідомляє, що Лавров сказав про готовність до "максимально глибокої" координації дій з американцями з приводу дій в Сирії.

"Ситуація непроста і не тому що ми Асада підтримуємо... Я поділяю побоювання про те, що Сирія може послужити початком поганих подій. Якщо порушити рівновагу, то в цьому місці може початися криза в ісламському світі між шиїтами і сунітами", - пояснив Лавров у відеофрагменті бесіди, який оприлюднений на сайті телеканалу Россия-1.

Як відомо, Росія в кінці вересня почала масовану авіаційну операцію в Сирії, базуючись на урядових авіабазах у цій країні.

Між тим, значна частина авіаударів РФ виявилася спрямована проти сил сирійської опозиції, а не проти "Ісламської держави".

Повідомлялося, що близько 80% авіаударів РФ в Сирії завдаються не по ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.