В Грузії розслідують державний заколот за статтею фейкового ЗМІ про Саакашвілі

Субота, 24 жовтня 2015, 16:53

Служба державної безпеки Грузії в суботу поширила заяву про те, що розпочинає розслідування за статтею 315 карного кодексу Грузії – зговір з метою повалення чи захоплення державної влади.

Про це повідомляє грузинський сайт Civil.ge.

Із відповідною заявою виступив заступник керівника цього органу Леван Ізорія. За його словами, розслідування почалося "на підставі оперативно-розшукових заходів... а також інформації в ЗМІ". "У рамках слідства, що розпочалося, будуть проведені всі необхідні оперативно-розшукові заходи та слідчі дії", - сказав він, відмовившись відповідати на уточнюючі запитання журналістів.

В спецслужбі не уточнюють, які саме публікації стали причиною розслідування. Водночас, грузинські журналісти зазначають, що останнім часом був лише один епізод, який можна кваліфікувати як інформацію про можливий заколот.

22 жовтня таку інформацію опублікував маловідомий сайт "Український Wikileaks", що розміщений в РФ та спеціалізується на поширенні не підтвердженого документально компромату на екс-президента Грузії, а зараз – губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі.

Інформацію цього сайту передрукувала значна частина грузинських ЗМІ. В ньому наведено нібито розшифровку розмови Саакашвілі з його грузинським соратником, одним із лідерів опозиційного Національного руху Гігою Бокерія. В цій розмові Саакашвілі нібито доручає влаштувати безлади, під час яких має загинути співробітниця телекомпанії "Руставі-2".

Подальший розвиток подій підтвердив, що йдеться саме про цей "злив". МВС Грузії в суботу пообіді заявило, що вживає особливих заходів безпеки на прилеглій території до будівлі телекомпанії "Руставі-2".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: