РФ скоротить витрати на військові навчання задля операції в Сирії - FT

Понеділок, 26 жовтня 2015, 12:42

Влада Росії планує скоротити витрати на військові навчання задля того, щоб профінансувати військову операцію в Сирії.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на джерело - високопоставленого урядовця РФ.

Як відзначають західні експерти, незважаючи на низькі ціни на нафту, слабкий рубль і західні санкції, Москва може "легко дозволити собі операцію в Сирії".

Насамперед причиною є те, що дії РФ в Сирії є досить "дешевими" у порівнянні з операцією США. Окрім того, як наголошують фахівці, Росія протягом 17 років поспіль збільшувала фінансування непрозорого оборонного бюджету.

Як відзначають експерти аналітичної компанії IHS Jane’s, навіть ящо Росія продовжуватиме авіаудари в Сирії на поточному рівні, вона витрачатиме на них менше, ніж 3% коштів, передбачених у бюджеті на національну оборону в 2016 році.

"Ми вважаємо, що операція на нинішньому рівні коштує від $2,3 млн до $4 млн на день", - відзначив Бен Мурс, старший аналітик  IHS Jane’s.

На думку експертів, Росія може знайти також додаткові кошти на операцію в Сирії за рахунок бонусних виплат військовим або за рахунок уповільнення темпу держзакупівель озброєння.

Як відомо, Росія в кінці вересня почала масовану авіаційну операцію в Сирії, базуючись на урядових авіабазах у цій країні.

Між тим, значна частина авіаударів РФ виявилася спрямована проти сил сирійської опозиції, а не проти "Ісламської держави".

Повідомлялося, що близько 80% авіаударів РФ в Сирії завдаються не по ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.