Місія ЄК підтвердила прогрес України на шляху до безвізового режиму - Порошенко

Вівторок, 27 жовтня 2015, 14:57

Президент України Петро Порошенко заявив, що оціночна місія Єврокомісії відзначила прогрес Києва на шляху до досягнення безвізового режиму з Євросоюзом.

Про це сказав він на спільному з президентом Латвії Раймондсом Вейонісом брифінгу у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Щойно завершилася робота оціночної місії Єврокомісії, яка підтвердила, що за більшістю питань плану дій Україна продемонструвала суттєвий прогрес", - сказав Порошенко.

Слід зазначити, що остання оціночна місія Єврокомісії щодо виконання Україною вимог Плану дій візової лібералізації поїхала з України на початку жовтня.

Порошенко також заявив, що здійснюється робота з призначенням антикорупційного прокурора, на посаду якого зареєструвалися понад 300 кандидатів.

"Хочу запевнити, що процедура призначення буде прозорою і незалежною, і з призначенням антикорупційного прокурора нарешті розпочнеться повноцінна робота Антикорупційного бюро – основного органу із боротьби з корупцією", – сказав Порошенко.

Як повідомлялося, генпрокурор України Віктор Шокін відмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, що наразі зриває можливе скасування віз до ЄС.

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський написав листа до МЗС України, в якому вимагає замінити "четвірку Шокіна", що має обрати кандидатури на адміністративні посади до Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Детальніше читайте в статті "Європейської правди" "Віктор Шокін розпочав велику війну. Проти МЗС та безвізового режиму".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.