У Швеції після підпалів засекретять адреси притулків для біженців

Середа, 28 жовтня 2015, 09:35

Після серії підозрілих пожеж у пунктах тимчасового розміщення біженців по всій Швеції влада країни вирішила зберегти розташування нових житлових приміщень в таємниці.

Про це повідомляє The Local з посиланням на високопоставленого чиновника.

Як пише видання, пожежники і рятувальні служби були викликані до приміщення дошкільного навчального закладу у Дандерюд на північ від Стокгольма  в середу вранці, лише за день після того, як місцева влада оголосила, що будівлю перетворять на пункт тимчасового розміщення близько 70 прохачів притулку.

Ніхто не постраждав і пожежу загасили до того, як пожежники прибули на місце події.

Проте інцидент є останнім у низці з більш ніж десятка пожеж у будівлях, призначених для проживання біженців, від літа, що вже змусило поліцію активізувати свою присутність в центрах прийому по всій Швеції.

Між тим шведське національне агентство з міграції в середу прийняло рішення зберегти місця майбутніх аналогічних об'єктів в таємниці через побоювання нових нападів.

"Не можна допустити можливість отримати повний перелік адрес центрів для біженців", - заявив Мікаель Ріббенвік, співробітник операційного відділу в міграційному агентстві.

Кілька муніципалітетів по всій Швеції вирішили за краще не розкривати місцезнаходження нових центрів для прохачів притулку через загрози.

Так, місцева рада Умео ще тиждень тому заявила, що не розкриє місце, в якому оселяться 150 біженців найближчим часом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 20 жовтня в комуні Мункедаль на заході Швеції сталася чергова пожежа в центрі розміщення біженців.

Зазначимо, Швеція цього року очікує прийняти щонайменше 190 тис. біженців. З них, як очікується, близько 40 тис. будуть діти, які прибудуть до країни без батьків.

При цьому кількість мігрантів, яка припадає на одну людину у Швеції, найбільша серед країн Євросоюзу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: