Україна підписала протокол до Конвенції РЄ про попередження тероризму

Середа, 28 жовтня 2015, 13:22

Україна підписала додатковий протокол до Конвенції Ради Європи про попередження тероризму, спрямований на вирішення проблеми "іноземних терористів".

Про це "Європейській правді" повідомили у прес-службі Ради Європи.

Крім України протокол підписали ще 17 держав: Бельгія, Боснія і Герцеговина, Естонія, Франція, Німеччина, Ісландія, Італія, Латвія, Люксембург, Норвегія, Польща, Словенія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Туреччина та Велика Британія.

Європейський Союз також підписав протокол, відповідно до Конвенції про попередженні тероризму.

"Вперше в міжнародному праві ми маємо документ, який встановлює кримінальну відповідальність за завчасну підготовку терористичних актів. Додатковий протокол до Конвенції тероризму визначає, як ми можемо спільно протидіяти іноземним терористам в рамках законності і прав людини. Це життєво важливий, відсутній фрагмент головоломки", - сказав генсек Ради Європи Торбйорн Ягланд.

Він закликав уряди всіх країн невідкладно підписати та ратифікувати цей документ.

Протокол встановлює кримінальну відповідальність за цілу низку дій, в тому числі навмисну участь у терористичній групі, проходження навчання для терористичних дій, виїзд за кордон з метою тероризму та фінансування або організації таких подорожей.

Протокол відкритий для підписання державам, які підписали Конвенцію. Документ набуде чинності після ратифікації шістьма державами, включаючи чотири держави-члена Ради Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.