ЄС в грудні може послабити санкції проти РФ - євродепутат

Середа, 28 жовтня 2015, 15:58

Деякі держави підтримують пропозицію скасувати частину санкцій щодо Росії під час найближчого обговорення цих санкцій.

Про це сказав після зустрічі з верховним представником ЄС з зовнішньої і безпекової політики безпеки Федерікою Могеріні європарламентар від Литви Габріелюс Ландсбергіс, повідомляє видання Delfi.

 "Деякі держави-члени говорять про те, що частина санкцій щодо Росії може бути знята на знак підбадьорення", - сказав Ландсбергіс.

Він сам з такою точкою зору не згоден, тому що, за словами політика, для пом'якшення санкцій немає підстав.

Ландсбергіс заявив, що не бачить явних ознак поліпшення ситуації в Україні, за винятком чинного перемир'я. За його словами, Україні досі не повернули контроль над східними кордонами, сепаратисти не відвели озброєння з договірних зон, а підрозділи російських військ все ще знаходяться на території України.

"Будь-які розмови про скасування санкцій дискредитують мінські угоди", - сказав Ландсбергіс. Він висловив надію, що на рішення не пом'якшувати санкції щодо Росії вплине підготовлений ним і прийнятий в Європарламенті рапорт про відносини ЄС з РФ.

За словами європарламентаря, цей рапорт може зумовити рішення лідерів ЄС щодо санкцій для Росії, тому що мінські угоди в ньому теж названі як можливий важіль Росії з метою пом'якшення відносин з ЄС.

Рішення про санкції Європейська Рада прийме в грудні. "Рапорт підкріплює позицію про те, що санкції проти Росії повинні продовжуватись", - сказав він.

Як відомо, в червні ЄС продовжив економічні санкції проти Росії до кінця січня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.