В Чехії пройшла низка антимігрантських акцій

Фото
Середа, 28 жовтня 2015, 17:32

В Чехії, яка 28 жовтня святкує день встановлення Чехословацької держави, пройшов ряд акцій, спрямованих проти мігрантів та ісламізації країни.

Про це повідомляє видання Ceske Noviny.

Найбільш численною стала акція у місті Брно, яку відвідали близько 1500 учасників і 70 мотоциклістів, які були помічені на аналогічних заходах в інших містах.

Близько 300 людей зібралися в місті Ліберец, щоб висловити свою незгоду з міграцією. Повідомляється, що в місті пройшла і акція на підтримку мігрантів, в якій взяли участь до 40 людей.

Як пише видання iDnes, в Остраві також відбулася антимігрантська акція за участі близько 500 людей, організована силами неонацистського штибу. Демонстранти тримали в руках банери з написами "Забирайтеся з ЄС" і "Мілош Земан правий".

Більшість акцій були мирними, без значних інцидентів. Лише у Празі поліція була змушена розділити противників і прихильників міграції, войовниче налаштованих один проти одного.

 

Слід зазначити, що на антимігрантській акції в Празі виступив Лутц Бахман, лідер німецького руху проти міграції Pegida, що організував ряд антимігранських протестів на сході Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.