У Швеції мігранти відмовилися вийти з автобуса через холод

Четвер, 29 жовтня 2015, 08:58

Влада Швеції була змушена вивезти групу мігрантів, яких привезли до віддаленої місцевості три дні тому, бо місце, де розташований міграційний центр, здалося мігрантам занадто холодним та ізольованим.

Про це пише британське видання The Guardian.

"Всередині автобуса 14 людей, які не хочуть їхати в центр для мігрантів через те, що їм холодно, а місцевість занадто далеко від великих міст", – повідомила прес-секретар Міграційної агенції Швеції Марія Лофгерн.

Ця група біженців є частиною 60 сирійців та іракців, які приїхали в неділю до Лімедсфорсена, що поблизу норвезького кордону.

Мігранти не захотіли розміститися в призначеному для них центрі, бо, на їхню думку в цій місцевості занадто холодно і далеко від цивілізації.

Багато з біженців вимагають, щоб їх відвезли до великого міста чи навіть до Німеччини.

Як зазначають у Міграційній агенції Швеції, країна приймає занадто багато біженців, до 10 тис. на тиждень і це створює значні проблеми з їх розміщенням.

Тому владі доводиться постійно шукати нові місця для притулку і їх стає все менше біля великих центрів, біженців доводиться розміщувати все далі і далі від великих міст.

Як відомо, Швеція з населенням 9,8 млн мешканців, може прийняти цього року до 190 тис. шукачів притулку. Таким чином, країна матиме найбільшу кількість біженців на одну особу серед усіх країн ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Швеції використовуватиме вертольоти для охорони притулків для біженців на тлі зростання нападів на них.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.